Energie vergelijken

Energie vergelijken

Als je echt wil besparen kun door energie vergelijken vaak de grootste winst behalen. Dit is tenslotte een flinke kostenpost. Het is aan te raden om regelmatig te kijken of je ook kunt over stappen en goed in de gaten te houden wat de goedkoopste aanbieder is. In sommige gevallen kan dit tientallen euro’s per maand schelen. Zeker als je een wat groter en ouder huis hebt levert dit enorm veel op. Dit geld kun je weer sparen of wellicht investeren.

Ben je tevreden over je energie leverancier? Toch is het verstandig om even je gegevens in te vullen en te kijken of je kunt besparen. Zeker als je al geruime tijd niet bent over gestapt scheelt dit vaak enorm.

Door een goed overzicht te creëren en regelmatig je vaste lasten te vergelijken zorg je voor een gezonde financiële situatie.

Sluit nooit telefonisch af

Iedereen kent ze wel, telefonische energie verkopers. Stap nooit over op het moment dat iemand je telefonisch een aanbod doet. Dit is in 99 van de 100 gevallen niet de meest voordelige. Deze aanbieder heeft tenslotte een callcenter met medewerkers die ook gewoon betaald moeten worden. De scherpste deal vind je altijd door online te vergelijken.

Deur aan deur energie verkopers

Dit is ook weer het zelfde verhaal. Het is nooit een goed idee om aan de deur over te stappen. Zorg er voor dat je altijd je eigen research doet en verschillende aanbieders vergelijkt.

Cadeau’s bij een energie abonnement

Krijg je een iPad bij je nieuwe energie contract? Deze ga je uiteindelijk gewoon zelf betalen doordat je een hogere premie hebt. Cadeau’s zijn per definitie een slecht idee. Tenzij het een Cash Back actie is. Kortingen in geld zijn uiteraard altijd welkom.

Reken wel altijd goed door of het contract met Cash Back echt het voordeligste is.

Sparen door hogere maand termijn

Let er ook altijd op dat je maand termijn niet te laag staat. Vaak zetten verkopers je termijn lager om zo de illusie te wekken dat je goedkoper uit bent. Als dit gebeurd kan het zomaar zijn dat je aan het einde van het jaar flink moet bijbetalen.

Door je termijn net wat hoger te zetten heb je een klein spaarpotje. Als je zuinig bent kun je aan het einde van het jaar nog een terugbetaling verwachten. Zorg er in ieder geval ten alle tijden voor dat de maand termijn niet te laag staat.

Meer tips om te besparen? Die kun je hier vinden: Besparen op je vaste lasten.