Autoverzekering vergelijken

Besparen op je auto verzekering

Met deze tool kun je verschillende aanbieders van een autoverzekering vergelijken. Overstappen is vaak een makkelijke en snelle manier om geld te besparen.

Vaak kun je door over te stappen een lagere premie regelen. Je premie word bepaald door het aantal jaar dat je je rijbewijs hebt, het aantal schadevrije jaren en natuurlijk de auto die je rijd. Een nieuwe Ferrari verzekeren is duurder dan een oude Fiat 500.

Ook kun je kiezen wat voor verzekering je graag wil. Voor de oude Fiat is een WA verzekering voldoende. Maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreider pakket. Bij een Beperkt Casco of Casco verzekering is je eigen auto ook verzekerd. Vaak krijg je dan ook een vergoeding op het moment dat je zelf schade rijd. Dit is bij een WA verzekering niet het geval.

Kort samengevat is een WA verzekering dus het goedkoopste. Vaak kiezen mensen voor een WA verzekering als ze een oudere auto hebben. Omdat de premie een stuk hoger is en de waarde van je eigen auto een stuk lager.

Een Beperkt Casco of Casco verzekering komen vaker voor bij nieuwe(re) auto’s. In dit geval is schade aan je eigen auto ook mee verzekerd.

Wat heb je nodig voor autoverzekering vergelijken?

Je hebt natuurlijk je adres gegevens nodig. Ook het kenteken van je auto moet ingevuld worden. Daarnaast geef je je geboortedatum, wanneer je je rijbewijs gehaald hebt en hoeveel schade vrije jaren je hebt. Dit is van invloed op de hoogte van je premie. Daarnaast geef je nog aan welk type verzekering je het liefst wilt.

Ook houden verzekeraars vaak rekening met het aantal kilometers dat je rijd. Op het moment dat je meer kilometers maakt is de kans dat je schade rijd ook een stuk groter.

Je kunt in sommige gevallen ook nog besparen op je autoverzekering door de volledige jaarpremie in 1 keer te betalen.

Wist je dat je ook een auto kunt rijden zonder wegenbelasting? Dat is pas besparen op je auto kosten. Lees hier alles over Wegenbelasting vrije auto’s.