Apps om te beleggen

Apps om te beleggen

Apps om te beleggen. Beleggen kan super leuk en spannend zijn. Zeker als je wil beginnen met beleggen of dit als hobby wil doen is beleggen via een app erg leuk en leerzaam. Let wel op: je kunt met beleggen (een deel van) je inleg verliezen. Beleggen brengt dus risico’s met zich mee.

Ben je je hier bewust van en wil je graag je vermogen laten groeien? Dat zou kunnen met onderstaande apps. Alle apps hebben verschillende voor en nadelen.

Beleggen via DeGiro

DeGiro

DeGiro is een app waarmee je eigenlijk alle kanten op kunt. Dit is een volwaardige app waarmee je alle soorten aandelen en fondsen snel kunt aankopen en verkopen. Wel kan dit in eerste instantie een beetje intimiderend overkomen omdat je je er toch wel even in moet verdiepen (overigens altijd een goed idee).

Je kunt bij DeGiro zo een account aanmaken en beginnen met beleggen. Voor sommige producten moet je een toetsing doen voordat je hier in kunt handelen. Dit is wat ons betreft ook een goed idee zodat je bewust  bent van wat je doet en niet per ongeluk verkeerde beleggingen doet.

Beleggen met Peaks

Peaks

Peaks is heel erg laagdrempelig. Met Peaks kun je onder andere je wisselgeld beleggen. Je koppelt Peaks aan je bank welke vervolgens al je transacties registreert. Peaks rond alle bedragen af naar hele euro’s en belegd zit verschil. Als je bijvoorbeeld 2,50 uitgeeft aan een bakje koffie rond Peaks dit af naar 3 euro en beleg je dus 50 cent. Ook worden je andere afschrijvingen afgerond. Als je 501,60 huur moet betalen ronden ze dit af naar 502 euro en beleg je dus 40 cent. Dit is een grappige en laagdrempelige manier om te beginnen met beleggen. 

Je kunt bij Peaks kiezen voor verschillende portfolio’s. Hoe meer risico, hoe meer potentieel rendement. Je kunt beleggen in een soort fondsen welke vooraf voor je samengesteld worden. Dit is makkelijk maar op deze manier heb je wel minder gevoel bij je beleggingen. Het is wat minder spannend.

Ook is het belangrijk om even uit te rekenen wanneer het uit kan. De kosten voor Peaks zijn ongeveer 12 euro per jaar. Als je met 100 euro gaat beleggen haal je dit er nooit meer uit en kost het geld. Het is dus goed om voor jezelf na te gaan of het uit kan.

Meer lezen over onze ervaringen met Peaks? Peaks Review

Bux

Bij Bux betaal je geen commissie op bepaalde aandelen. Het is een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke app. Op geselecteerde aandelen betaal je helemaal geen commissie. Dit is erg aantrekkelijk. Het is wel belangrijk om goed te controleren waar je wel of geen kosten over betaald. Een nadeel is dat je nog niet alle aandelen kunt krijgen maar de mogelijkheden groeien met de dag.

Bij Bux kun je vanaf 1 euro beleggen.

Lees hier onze ervaringen met beleggen via Bux.

Apps om te beleggen. Plus500

Plus500

Plus500 is een partij waar je eigenlijk ook alle kanten mee op kunt. Je kunt in verschillende producten beleggen en kunt dit zowel in een app als op je desktop doen. De minimale storting en uitbetaling zijn 100 euro. Wel is het zo dat onder dit bedrag beleggen eigenlijk nooit echt zin heeft dus dit zou geen probleem moeten vormen.

Plus500 heeft ook een handig demo account zodat je voordat je echt gaat beleggen alvast wat kunt proberen. Je kunt zo precies zien hoe het werkt voordat je met echt geld aan de slag gaat.

Etoro

Als je geïnteresseerd bent in geld is de kans groot dat je wel eens advertenties van deze partij tegen bent gekomen. Etoro is een van de grootste apps om te beleggen. De laatste tijd is het platform enorm actief in Nederland. Het is wereldwijd een hele grote partij. Op Etoro kun je naast het standaard beleggen ook andere beleggers in de gaten houden. Er is een soort social media aspect aan het beleggen. Aan de ene kant is dit leuk gevonden maar aan de andere kant is er ook een kans dat je je laat beïnvloeden door andere investeerders. Het is goed om verschillende meningen door te lezen maar je wel altijd zelf te verdiepen in wat je gaat aanschaffen. Op Etoro zul je sneller mensen volgen die overtuigend zijn in plaats van mensen die zich er heel goed in verdiept hebben.

Je kunt ook andere traders kopiëren. Je kunt zien wat voor rendementen deze hebben behaald en op basis daarvan kun je in precies dezelfde aandelen of andere producten investeren. Het idee is wel heel erg leuk alleen als iemand het 12 maanden goed heeft gedaan betekend dat niet per definitie dat het ook een hele goede belegger is. Ook bieden die afgelopen maanden natuurlijk absoluut geen garanties voor de toekomst. 

Zelf heb ik bijvoorbeeld afgelopen 12 maanden gigantische rendementen behaalt omdat ik op een goed moment Tesla aandelen heb gekocht. Dit is meer geluk dan wijsheid en het is nog maar de vraag of Tesla überhaupt deze marktwaarde heeft. Eigenlijk zijn mijn statistieken dus gebaseerd op helemaal niets en is dit dus ook geen garantie voor de toekomst.

Het is enorm belangrijk om je zelf te verdiepen in hetgeen waarin je investeert en naar mijn idee helpt een platform als Etoro daar niet bij.

Trading 212

Trading 212 is ook een aardig uitgebreid platform maar je kunt hier nog wel veel minder aandelen verhandelen dan bij bijvoorbeeld DeGiro. Echter zijn de meest voor de hand liggende aandelen wel beschikbaar. 

De app ziet er erg goed uit en is gemakkelijk in gebruik. Trading 212 rekent weinig tot geen transactie kosten dus dit maakt het wel erg interessant. Wel is het moederbedrijf niet in Nederland gevestigd wat onhandig is mocht je een probleem hebben of mocht het bedrijf bijvoorbeeld failliet gaan.

Heb je zelf nog tips over apps om te beleggen? Laat het hieronder even weten in de reacties! 

Lees hier al onze artikelen over Beleggen.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.