De 18 beste side hustles

De 18 beste side hustles

De beste manier om vermogen op te bouwen is via een side hustle. Een side hustle is iets wat je kunt doen naast je huidige baan. Omdat dit extra geld is kun je ervoor kiezen om dit helemaal te investeren. 

Je kunt op heel veel manieren een eigen side hustle creëren. Hieronder geven we je 18 ideeën.

1. Bloggen

Met je eigen blog kun je geld verdienen. Dit kun je ook altijd doen naast een baan. In de avonduurtjes of in het weekend bijvoorbeeld. Het is zeker niet makkelijk om een goede blog met goede inkomsten te starten maar wel een hele goede en leuke optie. Je kunt er voor kiezen om over leuke persoonlijke dingen te bloggen maar je kunt er ook voor kiezen om de lezer iets te leren. Heb jij ergens veel verstand van en denk je dat je andere mensen hiermee kunt helpen? Dan is een blog een fantastische side hustle voor jou!

Ben je benieuwd hoeveel je ongeveer zou kunnen verdienen met bloggen? Dat lees je hier: Hoeveel verdien je met bloggen?

2. Youtube kanaal beginnen

Een Youtube kanaal is ook een super leuke side hustle. Als je ergens verstand van hebt en bereid bent om dit te delen is een YouTube kanaal een hele goede manier om extra inkomen te genereren. Ook kun je ervoor kiezen om een kanaal te beginnen specifiek gericht op entertainment. Zo kun je bijvoorbeeld vloggen of andere leuke video’s maken.

3. Schilderen, tuinieren, klussen, laminaat leggen

Ben je handig? Dan zijn er altijd mensen die behoefte hebben aan jouw diensten. Vooral dingen als huizen schilderen en laminaat leggen kunnen mensen vaak wel een paar extra handen bij gebruiken.

4. Meubels reinigen 

Deze ligt wat minder voor de hand maar is een hele leuke manier om geld te verdienen. Als je een stoomreiniger koopt kun je meubels reinigen tegen betaling. Dit is een relatief kleine investering en een probleem waar veel mensen mee zitten. 

5. Inkoop en verkoop

Dit is wat mij betreft de absolute winnaar omdat dit heel erg laagdrempelig is. Via Marktplaats worden regelmatig dingen goedkoop aangeboden. Er zijn talloze mensen die in van alles handelen. Zo kun je bijvoorbeeld witgoed inkopen en verkopen. Dit zijn spullen waar mensen snel vanaf willen omdat het in de weg staat. En er is altijd veel vraag naar gebruikte wasmachines, vaatwassers, drogers, koelkasten etc. Hier kun je mee beginnen met een investering van een paar tientjes en een leuk zakcentje mee verdienen.

Zelf ben ik enorm fan van fietsen inkopen, eventueel repareren, oppoetsen en weer verkopen. Sterker nog, zo ben ik mijn huidige fietsenwinkel ook begonnen. Fietsen worden regelmatig goedkoop aangeboden en als je een beetje handig bent kun je met wat klussen een fiets opknappen en met winst verkopen.

Uiteraard kan dit alles zijn waar jij verstand van hebt. Zo heb ik ook wel gehandeld in muziek apparatuur, kleding en andere leuke dingen. Ook zijn partijen vaak erg winstgevend. Als je een partijtje producten koopt waar iemand van af wil en deze per stuk weer gaat verkopen zit hier vaak ook een leuke marge op.

6. Websites bouwen

Dit is iets wat ik zelf ook regelmatig doe voor bedrijven in mijn directe omgeving. Iedereen heeft een website nodig en je kunt relatief snel en zelf leren hoe je mooie websites bouwt. Als je hier serieus tijd in investeert kun je online en via YouTube video’s leren hoe je professionele websites bouwt voor mensen in je directe omgeving.

Zelf heb ik een aantal websites gebouwd voor 500 tot 1500 euro per stuk. Zeker in het begin ben je hier wel even mee bezig en kun je niet hele hoge tarieven rekenen maar je word hier steeds sneller en beter in waardoor je hier leuk aan kunt verdienen. Omdat heel veel mensen ondernemen of willen gaan ondernemen is er enorm veel vraag naar websites. Als je op verjaardagen af en toe in de groep gooit dat jij dit doet kan het zomaar zijn dat je een paar klussen per jaar binnen hengelt.

7. Webshop

Een webshop kan heel intensief zijn maar kan ook zeker een side hustle zijn. Als je een product hebt waar je verstand van hebt kun je hier altijd een webshop in beginnen. Wel is het belangrijk om te beseffen dat het verkopen van een product de grootste uitdaging is. Het verzinnen van een goed idee, een goede leverancier zoeken en een mooie webshop (laten) bouwen is nog niet de helft van het werk. Als je webshop online staat moet je er voor zorgen dat je ook daadwerkelijk klanten krijgt. Het is verstandig om van te voren te bedenken hoe je aan klanten gaat komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen via Facebook (adverteren), Marktplaats, google shopping of organisch via Google.

Het leuke aan een webshop is dat je het zo groot en zo klein kunt maken als je zelf wil. Er zijn talloze mensen die 1 of 2 pakketjes per dag versturen maar er zijn ook bedrijven waar iedere middag meerdere vrachtauto’s staan te laden.

8. Instagram

Er zijn talloze mensen die via Instagram een leuke bij verdienste creëren. Hier heb ik zelf geen ervaring mee en om heel eerlijk te zijn kan ik er ook weinig nuttigs over zeggen. Het idee achter een Instagram business is dat je zorgt voor veel volgers. Als je veel volgers hebt kun je hier geld aan verdienen door bijvoorbeeld diensten te promoten of door zelf producten aan deze volgers aan te bieden.

9. Affiliate marketing

Affiliate marketing is eigenlijk het verkopen van een product van iemand anders. Je kunt via een gepersonaliseerde link producten of diensten van een bedrijf promoten en als iemand overgaat tot een transactie een gedeelte van de winst krijgen. Dit kan eigenlijk met alle soorten producten. Je kunt bijvoorbeeld bol.com affiliate worden. Als je een blog hebt over honden of wellicht een Facebook pagina of iets dergelijks kun je hier je link op delen. Als iemand besluit iets te kopen krijg jij een gedeelte van de winst. 

Ook kun je dit vaak doen voor abonnementen zoals energie contracten, sim only abonnementen of verzekeringen. 

10. Folder wijk

Deze is wellicht niet het meest spannend maar wel een prima bron van inkomsten. Als je folders, kranten of post bezorgd ben je actief bezig. Dit is goed voor je gezondheid en je kunt nog eens een zakcentje verdienen ook!

11. Fiverr 

Heb je een bepaalde skill die je kunt verkopen? Via Fiverr kun je diensten aanbieden aan kleine bedrijven tegen een kleine vergoeding. Zo maak ik zelf hobbymatig muziek, dit kan ik aanbieden voor bijvoorbeeld reclames of andere doeleinden waar mensen achtergrond muziek voor nodig hebben. Je kunt dan bijvoorbeeld een licentie verkopen. Je geeft mensen het recht om jouw muziek te verkopen in ruil voor bijvoorbeeld 5 euro. Dit zelfde stukje muziek kun je aan tientallen of misschien wel honderden mensen verkopen waardoor het toch een leuke bron van inkomsten kan zijn.

Ben je grafisch heel goed? Je kunt bijvoorbeeld aanbieden een logo of flyers te ontwerpen voor een paar tientjes. Het bedrijf hoeft hier geen dure freelancer voor in te huren en jij kunt een paar tientjes bij verdienen.

12. Schrijven 

Ben je goed in het schrijven van teksten? Top! Je kunt je aanbieden als tekstschrijver. Bedrijven betalen je per geschreven woord voor bijvoorbeeld productteksten, blog artikelen of website teksten. Ik maak zelf regelmatig gebruik van tekstschrijvers die hier tussen de 1 en 3 cent per woord voor vragen. Als je een beetje snel kunt schrijven kun je hier zo een paar tientjes op een avond mee verdienen.

13. Auto’s wassen

Dan ga je toch gewoon naar de wasstraat? Ja klopt. Maar je kunt ook een kleinschalig poets / detailing bedrijfje beginnen. Je wast en poetst een auto van binnen en buiten. Dit heeft vaak een veel mooier resultaat dan door de wasstraat gaan en er zijn veel mensen (waaronder ikzelf) die hier wel 50 euro voor over hebben als je een auto echt goed poetst.

14. Computer reparatie

Heb je verstand van computers? Top! Iedereen heeft een computer en bijna niemand weet wat te doen als er iets aan mankeert. Dit is een hele leuke manier om wat bij te verdienen. Als jij problemen oplost tegen een schappelijk tarief heb je zomaar klanten in je directe omgeving. Dit kun je ook weer leuk combineren met in en verkoop. In en verkoop van computers en telefoons kan erg rendabel zijn.

15. Marketing voor bedrijven

Dit is tegenwoordig een beetje een hype. Je volgt zelf een marketing cursus en bied vervolgens je diensten aan aan bedrijven in de buurt. Als je goed weet wat je doet kan dit zeker een leuk verdien model zijn. Als jij aan iemand kunt laten zien dat je serieuze resultaten behaalt met bijvoorbeeld Facebook advertenties kun je deze mensen laten betalen voor jouw diensten. Het is wel belangrijk dat je je hier echt in verdiept. Als je goede resultaten weet te boeken en dit kunt aantonen wil ieder bedrijf je hier wel voor betalen zolang het meer oplevert dan dat het kost.

16. Grafisch ontwerpen

Grafisch ontwerpers zijn ook vaak nodig. Er is altijd vraag naar logo’s, flyers of een complete huisstijl. Je hoeft niet de aller beste ontwerper ter wereld te zijn om hier wat mee te verdienen. Zo maak ik zelf wel eens een menukaart of flyer voor iemand. Als je er een beetje gevoel voor hebt en je het leuk vind om te doen kom je een heel eind. Natuurlijk ben je niet ineens een grafisch ontwerper maar als je kleine prijsjes vraagt hoeft dat ook niet.

17. Verhuizer

Dit is wellicht fysiek de meest heftige. Verhuizer. Echter is hier wel altijd vraag naar. Je kunt jezelf als helpende hand tijdens een verhuizing aanbieden maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een auto te huren waarmee je een hele verhuizing regelt. Er zijn genoeg bedrijven die bussen verhuren. Ook kun je kijken of iemand een bus te huur heeft in je directe omgeving. Op deze manier kun je laagdrempelig zonder grote investeringen beginnen met het regelen van verhuizingen.

18. Bezorgen

Je kunt tegenwoordig makkelijk beginnen als bezorger bij bijvoorbeeld Uber Eats. Dit is wederom goed voor je gezondheid en je kunt hier snel en gemakkelijk aan verdienen. Uiteraard betaald dit bedrijf je niet de hoofdprijs maar voor je side hustle hoeft dat ook niet.

Mond op mond reclame

Voor alle bovenstaande Dide Hustles geld dat mond op mond reclame een gedeelte van het werk doet. Je hoeft er als het goed is niet van te leven en als mensen weten dat je iets goed kunt komen de opdrachten vanzelf. Als je de band van je buurman plakt heb je binnen de kortste keren een aantal andere buren die vragen of je kunt helpen met fiets problemen. Dit gebeurd eigenlijk bij alle bovenstaande verdienmodellen. Verwacht niet dat je binnen de kortste keren een serieus bedrijf hebt zonder er keihard voor te werken maar een beetje bij verdienen gaat vaak sneller dan verwacht!

Misschien vind je dit artikel ook interessant: Passief inkomen

Heb je nog vragen of zelf leuke ideeen voor een Side Hustle? Laat het dan even weten in de reacties onder dit artikel.

20 reacties

 1. Let even op spelling.
  Een voorbeeld:
  Gebeurt is met een t,
  Is gebeurd met een d.
  Iets anders:
  Mond tot mondreclame, mond op mond is echt even iets anders.
  Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.