Zoveel levert maandelijks 100 euro beleggen op

Zoveel levert maandelijks 100 euro beleggen op

Hoeveel levert 100 euro beleggen op? Veel mensen denken dat je om te starten met beleggen enorme startkapitalen nodig hebt maar dat is niet het geval. Met 100 euro per maand kun je al flink vermogen opbouwen. Beleggen is een goede en relatief eenvoudige manier om je geld voor je te laten werken. Beleggen is over het algemeen iets dat je voor de lange termijn doet en waar je het beste de tijd voor kunt nemen. Daarom is het goed om nu te beginnen met beleggen. Door nu een relatief klein bedrag weg te zetten kun je op latere leeftijd op een flink rendement rekenen.

100 euro beleggen

Veel mensen kunnen met wat kritisch kijken naar inkomsten en uitgaven best 100 euro per maand beleggen. Als je hier nu mee begint en dit 40 jaar volhoud leg je in totaal 48.000 euro in. Dat is al super veel geld natuurlijk. Maar als je dit bedrag belegd heb je te maken met rendement. Door steeds je rendement opnieuw te beleggen groeit je belegd vermogen heel snel.

Als je deze 100 euro per maand investeert met een gemiddeld rendement van 7% heb je in plaats van de 48.000 euro die je ingelegd hebt ineens 248.552 euro. Twee en een halve ton door alleen maar 100 euro per maand in te leggen. 100 euro die iedereen kan missen. Een leuke aanvulling op je pensioen toch?

Waarom je nu moet beginnen met beleggen

Het bovenstaande reken voorbeeld is vooral zo aantrekkelijk omdat je dit 40 jaar lang doet. In onderstaand voorbeeld zie je het effect van het beleggen van 100 euro over verschillende periodes.

Inleg per maandDuur in jarenRendement Resultaat
€ 100,00107%€ 17.202,00
€ 100,00207%€ 51.041,00
€ 100,00307%€ 117.606,00
€ 100,00407%€ 248.552,00

In bovenstaand voorbeeld zie je duidelijk dat de tijd je allerbeste vriend is en je helemaal niet enorme bedragen hoeft te beleggen om vermogen op te bouwen. Door simpelweg op tijd te beginnen kan iedereen een flink vermogen opbouwen. Als je je hier echt serieus voor wil inzetten moet het ook altijd mogelijk zijn om meer dan die 100 euro te beleggen. Hieronder nog enkele voorbeelden met een wat hogere inleg.

Inleg per maandDuur in jarenRendement Resultaat
€ 200,00407%€ 497.103,00
€ 300,00407%€ 745.665,00
€ 400,00407%€ 994.207,00
€ 500,00407%€ 1.242.758,00

Wil je weten hoeveel je over kunt houden aan wat jij maximaal wilt en kunt beleggen? Dat kun je berekenen met deze tool: Berekenhet

De meeste mensen kunnen bovenstaande bedragen makkelijk missen of ergens wegbezuinigen. Door kritisch te kijken naar je uitgaven kun je vaak ruimte vrij maken om dit soort bedragen te beleggen. Het belangrijkste is dat je in ieder geval vandaag begint met beleggen. Geld op je spaar rekening zetten kost je op de lange termijn alleen maar geld terwijl je door te beleggen dit bedrag kunt verveelvoudigen. 

Waar in beleggen?

Ik kan me voorstellen dat je je nu af vraagt waar je in zou moeten beleggen. Het is belangrijk om hier zelf onderzoek naar te doen en te kiezen voor iets waar je je goed bij voelt. Wel is het zo dat je historisch gezien over 40 jaar bijna overal zo’n soort rendement op kunt behalen. Uiteraard bied dit geen garanties voor de toekomst maar zelf heb ik absoluut vertrouwen in dit soort rendementen op de lange termijn.

Zelf zou ik kiezen voor bijvoorbeeld de S&P500 of een ander aandelen fonds. Uiteraard brengt dit de nodige risico’s met zich mee maar als je kijkt naar de resultaten in het verleden zie je dat de koers altijd flink stijgt. Het maakt niet zoveel uit wat voor crisis plaats vind. Er is regelmatig een dip maar de koers blijft altijd stijgen.

Je kunt ook laagdrempelig beginnen met bijvoorbeeld PEAKS. Het belangrijkste is dat je in ieder geval nu begint. De tijd staat niet stil en het effect is veel kleiner als je ervoor kiest om hier pas over een paar jaar mee begint.

Extra inkomen creëren

Je kunt er ook voor kiezen om extra inkomen te genereren door midden van een Side Hustle. Als je hier bijvoorbeeld 400 euro per maand mee kunt verdienen en dit helemaal in de aandelen markt investeert ben je over 40 jaar miljonair. Dit ligt dus echt voor iedereen binnen hand bereik mits je je er echt voor wil inzetten.

Lees hier 18 leuke Side Hustle ideeën.

6 reacties

 1. Hoi!
  Wat een super interessante blog!
  Ik wil ook gaan beleggen als ik straks mijn buffer bij elkaar heb. Maar ik moet nog onderzoekken waar ik in wil beleggen. Heb jij tips over hoe ik het beste onderzoek kan doen?
  Ik heb ook nog een flinke studielening die ik extra wil aflossen maar wil daarnaast ook wel graag beginnen met beleggen. Is dat een goed idee of toch wachten tot die lening is afgelost.

  1. Hoi! Wat leuk om te horen!

   Als je een goede belegging doet levert dit altijd een aantal procenten rendement op. Omdat de rente op een studielening super laag is levert het meer op om het minimum af te lossen en verder te beleggen. Je rendement is immers altijd hoger dan de rente op je lening.

   De theorie is dus dat je altijd beter kunt beleggen dan studieschuld aflossen.

   Echter heeft de studieschuld ook nog een mentaal aspect. Als je er heel erg over je schuld in zit kan het aflossen voor een fijn gevoel zorgen.

   Daarnaast is het nog belangrijk dat je belegd met geld dat je kunt missen. Het kan namelijk gebeuren dat je belegging daalt in waarde. Als je dit geld niet nodig hebt is dat geen probleem, dan kun je wachten tot de waarde weer stijgt. Als je belegd met geld wat je nodig hebt kan het zijn dat je op een slecht moment met verlies moet verkopen.

   Onderzoek kun je doen via Google door beleggingen en bedrijven die je interessant vind op te zoeken. Zelf zou ik beginnen met een fonds of meerdere fondsen. Bijvoorbeeld de S&P500. Dit is een verzameling van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven. Op die manier groeit je belegde vermogen mee met de algehele economie. Als je de statistieken bekijkt zie je dat de S&P500 eigenlijk altijd flink groeit.

   Je kunt ook beleggingen die je interessant vind een tijdje in de gaten houden, kijken naar resultaten in het verleden en kijken of je kunt uit vinden waarom de prijs in het verleden gestegen of gedaald is.

   Ik zou dus zelf in eerste instantie kiezen voor een ETF.

   Heel veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.