Inkomstenbronnen van miljonairs

Inkomstenbronnen van miljonairs (Volgens de IRS)

Wist je dat de meeste miljonairs meerdere bronnen van inkomsten hebben? De IRS (belastingdienst van de Verenigde staten) heeft onderzocht welke inkomstenbronnen het meeste voor komen bij miljonairs. In dit artikel gaan we deze bronnen van inkomsten doornemen. Wie weet heb jij er wat aan in de toekomst!

1. Dividenden

Dividend inkomen uit aandelen die zij bezitten. Je kunt aandelen kopen die dividend uitkeren. Je kunt ook dividend ontvangen uit een onderneming waar je groot aandeelhouder van bent.

2. Salaris

Dit is inkomen uit loondienst. Je verwacht wellicht niet dat veel miljonairs in loondienst werken maar als je een goede baan hebt, goed investeert en niet op al te grote voet leeft is het prima te doen om miljonair te worden als je in loondienst werkt.

3. Vastgoed

Het verhuren van huizen of bedrijfspanden is ook een belangrijke inkomstenbron onder miljonairs. Je verwacht het misschien al wel een beetje maar veel mensen met veel vermogen investeren dus in stenen.

4. Royalties

Royalties zijn rechten voor iets wat je hebt gemaakt of uitgevonden. Denk bijvoorbeeld aan muzikanten. Die ontvangen royalties voor in het verleden gemaakte muziek. Maar dit kan ook als je fotograaf bent of als je bijvoorbeeld iets hebt uitgevonden. Een andere bekende vorm zijn royalties over boeken.

5. Kapitaalwinsten

Kapitaalwinsten ofwel; Capital Gains. Dit houd in dat ze producten of objecten gekocht hebben om deze vervolgens met winst weer te verkopen. Het kan dus zijn dat je bijvoorbeeld aandelen koopt en deze na een tijd met winst verkoopt, dit zijn Capital Gains. Maar ook vastgoed wat je inkoopt, eventueel opknapt en vervolgens weer verkoopt valt hieronder.

6. Bedrijfswinsten

Dit is wellicht de meest voor de hand liggende. Veel miljonairs hebben vermogen vergaard door een eigen bedrijf te starten. Inkomsten uit een onderneming zijn dus ook een belangrijke vorm van inkomsten voor miljonairs.

7. Rente

Rente zoals je dat kent uit het verleden is niet zo veel meer maar nog steeds een bron van inkomsten. Rente over je spaargeld dus. Ook kun je op een andere manier rente over je geld ontvangen door dit uit te lenen aan een persoon of instantie.

Wanneer ben je miljonair?

Wat misschien nog goed is om even te vermelden wanneer je precies een miljonair bent. Niet al deze mensen hebben namelijk een miljoen euro op hun bankrekening. In Nederland zijn bijvoorbeeld veel miljonairs boeren. Deze hebben een vermogen van meer dan een miljoen maar het grootste gedeelte hiervan zit in de onderneming. Vaak zie je dat hoe hoger de vermogens worden hoe meer bronnen van inkomsten de desbetreffende persoon heeft.

Meer weten over geld verdienen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.