Week 22 – Back to basics: een goed maandbudget

Mijn Eigen Schuld

Over mijn persoonlijke schulden

Week 22 – Back to basics: een goed maandbudget

Mijn eigen schuld

Vorige week verscheen mijn column niet. Bij deze alsnog de column van vorige week. Hoe ging het met mijn weekbudget en wat wordt mijn budget voor juni?

Oké dus vorige week schreef ik over dat ik terug wil naar een goed budget. Waarvan het de bedoeling is dat ik mij daar dan ook aan houd. En via mijn instragrampagina @mijneigenschuld konden jullie meekijken hoe dit ging. Dit ging op zich prima (ik schrijf deze column op zaterdagochtend en er zijn dus nog twee dagen te gaan). Deze week geef ik jullie een overzicht van dat budget en hoeveel ik tot nu toe heb uitgegeven en ga ik proberen een budget voor een maand te maken.

Hoe gaat het met mijn weekbudget?
Hieronder zien jullie een overzicht tot nu toe. In de eerste column staat wat het budget was, in de tweede wat ik heb uitgegeven en in de derde wat er nog over is.

 BudgetUitgegevenOver
Boodschappen€50€42,44€7,56
Eten/bestellen€25€0€25
Kaartpot€7,50€6,07€1,43
Overig€17,50€30-€12,50
Vervoer€60€60,02-€0,02
Totaal€160€138,53€21,47

Boodschappen
Gaat goed. Tot nu toe zit ik er nog onder. Ik had alleen wel het idee om voor vanavond een bloemkoolschotel te gaan maken, dus die €7,56 gaat nog wel op denk ik.

Eten/bestellen
Nog helemaal niks uitgegeven deze week! Niks besteld en niks uitgegeven buiten de deur aan eten en dergelijken. Gaat dus goed!

Kaartpot
Verloren helaas. Naast de gebruikelijke €5 inleg was ik een extra €1,07 kwijt aan ons spaarpotje.

Overig
Ja hier kwam dus een uitgaven die ik van tevoren niet had verwacht of kunnen weten. Mijn moeder heeft in juni een optreden met haar koor in het plaatselijke theater. Mijn oma en een aantal dames uit haar verzorgingstehuis wilde daar graag heen. Maar online tickets bestellen is een heel gedoe en oma vindt het belangrijk zo veel mogelijk zelf te doen. Dus ben ik met haar mee gegaan naar het theater (ze wist niet waar de ingang zat) om haar te helpen met het kopen van de kaartjes. Dat was helemaal gelukt. Maar toen zag ik in mijn ooghoek dat Freek de Jonge (cabaretier) in oktober naar het theater komt. Mijn vader is hartstikke fan van Freek de Jonge. Mijn zusje en ik hebben mijn vader een keer meegenomen naar Carré waar hij de hoogtepunten van Neerlands Hoop in Bange Dagen deed en hij kon de hele tekst meepraten. Nog voordat Freek dat kon doen. Sindsdien zijn wij eigenlijk naar elke voorstelling geweest. Dus toen ik die avond tijdens het kaarten vertelde dat Freek naar Emmeloord kwam moesten er natuurlijk gelijk kaarten besteld worden. En ik wilde ook mee. Een kaartje kostte mij uiteindelijk €30. Dat heb ik nu al betaald terwijl de voorstelling is op 13 oktober. Dus we hebben iets om naar uit te kijken.

Vervoer
Ik baalde als een stekker. Het lukte mij net niet om die €60 aan te tikken. Ik ging er met €0,02 overheen. En het ergste van deze uitgaven? Mijn tank zat niet eens vol. Ik kreeg de mini tank van mijn Nissan Micra niet vol met €60,02. Maar ik hoop wel dat ik hier nog een poosje mee kan doen. Zoveel mogelijk fietsen en naar mijn werk gewoon 80 rijden.

Ik heb nog €21,47 over. Ik ben van plan om nog naar de winkel te gaan om de ingrediënten te kopen voor een bloemkoolschotel en mijn eieren zijn op. Verder heb ik niets gepland en ben ik niet van plan ergens naartoe te gaan. Dus dat moet ik makkelijk redden met het geld dat ik over heb.

Uiteindelijk heb ik nog €14,42 uitgegeven aan boodschappen. Dat betekent dat ik de week eindigde met €7,05 in de plus!

Maandbudget juni

Vorige week had ik een mooi overzicht van mijn gemiddelde uitgaven. Dat zag er als volgt uit. Maar nu in de laatste column mijn budget voor de hele maand in plaats van een weekbudget.

 2021 gem. per maand2022 gem. per maandVerschilMaandbudget juni
Boodschappen€195,22€212,89*€17,67€200
Kleding€71,77€90,77€19€50
Cadeaus€58,19€16,16-€42,03€45
Verzorging€37,75€124,93€87,18€40
Eten/bestellen€68,28€170€101,72€100
Kaartpot€23,56€30
Overig€71,81€126,55€54,73€75
Vervoer€60
Totaal   €600

Boodschappen
Ik ga toch proberen het 30 dagen vol te houden met €200. Ondanks de hogere prijzen lijkt het mij wel een mooie uitdaging om dit toch vol te houden.

Kleding
Wel een budget voor kleding. €50 kleedgeld krijg ik van mijzelf. Ik ben eigenlijk nog op zoek naar een mooi paar sandalen.

Cadeaus
Vaderdag komt weer om de hoek kijken en mijn zusje en ik weten al wat we gaan doen. Ik heb hier €45 voor uitgetrokken. De kosten zullen naar alle waarschijnlijkheid €26,25 zijn, maar dan komt er nog een kaart bij of mijn zusje verzint misschien nog iets voor erbij. Dus ik wil het liever ruim inplannen. Zover ik weet heb ik verder geen andere cadeaus in juni, maar je weet het maar nooit.

Verzorging
€40 voor verzorging. Grote kans dat ik mijn nagels ga laten doen. En mijn ouders gaan in juni naar Duitsland. Dus misschien dat ik nog een bestelling plaats voor wat verzorgingsproducten. Die daar vele malen goedkoper zijn.

Eten/bestellen
Een budget van €100. Minder dan het gemiddelde tot nu toe. Ik ben wel blij met dit bedrag. Ik wil het eten bestellen echt tot een minimum houden, maar ik wil ook mee uit lunchen kunnen als iemand het vraagt of mee uit eten.

Kaartpot
Ik ga er maar gewoon vanuit dat ik iedere week dik verlies. Dan kan het alleen maar beter worden toch?

Overig
€75 voor het potje overig. De uitgaven uit deze pot kunnen altijd alle kanten op gaan dus we gaan het zien of ik het ga redden.

Vervoer
De week dat ik klaar ben met mijn dubbele  baan gaan mijn ouders op vakantie. En als alles goed gaat krijgen mijn zusje en haar vriend in juni de sleutel van hun huis. Daar moet een heleboel aan gebeuren dus ik zal vast in juni en voornamelijk die week wel eens naar Leeuwarden gaan om hen te helpen met slopen en/of oppassen. Dus toch maar weer een tank volgooien volgende maand.

Dit wordt dus mijn budget voor de volgende maand, en dit was ook weer de column van deze week.

Voor nu wens ik jullie een hele fijne zondag en tot volgende week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.