Wat kost het om je huis te verbouwen?

Wat kost het om je huis te verbouwen?

Heb je het huis van je dromen gevonden? Maar moet er nog flink verbouwd worden? Of heb je het idee dat je een huis hebt gevonden wat je zou kunnen kopen, opknappen en verkopen met winst? Dan ben je vast benieuwd naar wat het precies kost om een huis te verbouwen. In dit artikel gaan we je zo veel mogelijk informatie geven met betrekking tot het verbouwen van je huis.

VerbouwingKosten
Keuken5.000 – 20.000 euro
WC1000 – 3000 euro
Badkamer4000 – 20.000 euro
Vaste trap750 – 2500 euro
Dakkapel4000 – 8000 euro
Nieuwe kozijnen4000 – 15000 euro
Dubbel glas2000 – 7000 euro
Kruipruimte isoleren1000 – 2000 euro
Gietvloer2000 – 5000 euro
Vloerverwaming900 – 1200 euro
Muren stucen10 – 20 euro per m2
Uitbouw / serre10.000 – 25.000 euro
Tuin bestraten 25 – 75 euro per m2
Fietsenhok bouwen500 – 2000 euro
Nieuwe CV ketel1200 – 2000 euro
Zonnepanelen5000 – 10.000
Wat kost huis verbouwen?

Toelichting, wat kost huis verbouwen?

Wat kost een nieuwe keuken?

Hoe duur het precies is om een nieuwe keuken de laten plaatsen hangt heel erg van je wensen af en de grootte van je keuken. Echter kun je er vanuit gaan dat je vanaf ongeveer 5000 euro een nieuwe keuken kunt laten plaatsen. In dit geval heb je een keuken van een online aanbieder of bijvoorbeeld Ikea. Wil je het iets uitgebreider of heb je specifieke eisen zoals een marmer keukenblad of een kook eiland? Dan word het natuurlijk een stuk duurder.

Vaak zie je toch wel dat keukens tussen de 10.000 en 20.000 euro kosten inclusief plaatsing. Als het gaat om een object wat je gaat verhuren of door gaat verkopen kies je vaak voor een goedkopere keuken. Als je je persoonlijke voorkeuren door wil voeren word het vaak iets duurder.

Tip: Wist je dat je een tweedehands keuken via Facebook of Marktplaats vaak voor een prikkie op de kop kunt tikken? Als mensen een nieuwe keuken laten plaatsen moeten ze namelijk snel van de oude af. Vaak moet je dit wel zelf demonteren en natuurlijk ook weer monteren maar als je dat kunt is dit een fantastische manier om geld te besparen.

Wat kost een nieuwe WC?

Voor een nieuwe WC gaan we uit van een standaard wc hokje. Vaak kost een WC op laten knappen tussen de 1000 en de 3000 euro. Afhangende van het sanitair en de tegels die je kiest. Ook maakt het natuurlijk uit wie het plaatst. 1000 euro ben je zomaar kwijt aan materialen en werkloon. Als je echt iets bijzonders wil is het een stukje duurder.

Wat kost een nieuwe badkamer?

Een nieuwe badkamer is vaak best wel prijzig. Alleen het betegelen met simpele kleine tegels en het plaatsen van een nieuwe douchekop valt natuurlijk best mee maar als je je badkamer echt netjes wil hebben kijk je gauw tegen een kostenpost van 5 tot 10 duizend euro aan. Wil je iets specifieks zoals een bad en wellicht zelfs een sauna? Dan kun je rekening houden met ongeveer 20.000 euro.

Tip: Ga je een huis opknappen voor de verhuur of verkoop? Kies dan voor iets wat niet trendgevoelig is en bij voorkeur wat grotere tegels. Dit is vaak een stuk aantrekkelijker voor huurders en kopers.

Wat kost een vaste trap?

Wil je een vaste trap naar zolder realiseren naar bijvoorbeeld een extra slaapkamer? Dit is vaak ook waarde verhogend voor je woning. Een vaste trap laten plaatsen is al mogelijk vanaf 750 euro. Vaak moet je dan wel zelf alles nog afwerken maar als je een beetje handig bent en met een gelimiteerd budget werkt is dat prima te doen.

Wil je graag een luxere trap met leuning, stootborden en wil je alles helemaal afgewerkt hebben? Dan zal de prijs eerder naar de 2500 euro gaan.

Wat kost een nieuwe dakkapel?

Een dakkapel laten plaatsen is vaak een aardig kostbare operatie. Je kunt er voor kiezen om een kunststof dakkapel te plaatsen. Dit is wat duurder maar je hebt er wel minder onderhoud aan. Je kunt ook voor een houten dakkapel kiezen.

Inclusief plaatsing zul je toch rekening moeten houden met een kostenpost van zo’n 4000 tot 8000 euro. Afhangende van het materiaal, de grootte en de afwerking.

Wat kost kozijnen vervangen?

Je ziet vaak huizen met rotte kozijnen. Dit is enorm slecht voor de verkoopprijs en kan dus een voordeel zijn voor jou. Maar wat kost het om kozijnen te vervangen?

Kozijnen vervangen voor een compleet woonhuis kost vaak tussen de 4000 en 15.000 euro. Afhangende van het materiaal dat je kiest en of je de ramen ook direct vervangt. Als je kiest voor kunststof kozijnen en goed dubbel glas is dit een stuk duurder maar heb je er ook veel minder onderhoud aan.

Wat kost dubbel glas?

Dit hangt natuurlijk erg af van hoeveel ramen je hebt. Glas betaal je per vierkante meter. Daarnaast moet een glaszetter het natuurlijk nog plaatsen. Voor een klein huis met goedkoop glas kun je voor 2000 euro al wat doen. Heb je een vrijstaande woning en wil je deze voorzien van HR++ glas zul je rekening moeten houden met zo’n 7000 euro.

Wat kost kruipruimte isoleren?

Het isoleren van je kruipruimte kan vaak flink wat schelen in je energiekosten. Wat het precies kost om je kruipruimte te isoleren hangt af van de oppervlakte van je woning en van het materiaal dat gebruikt word voor de klus. De kosten komen uit tussen de 1000 en de 2000 euro. Een groter vrijstaand huis is wat duurder dan een klein rijtjeshuis.

Wat kost een gietvloer?

Een gietvloer ziet er super mooi uit en is daarnaast ook nog eens makkelijk schoon te houden. Daarnaast zijn gietvloeren vaak duurzaam. Als je eenmaal een gietvloer laat leggen kan deze erg lang blijven liggen. Wat een gietvloer kost is afhankelijk van de grootte van de ruimte en natuurlijk de vloer die je kiest. De meeste gietvloeren kosten tussen de 40 en de 100 euro per m2. Bij een oppervlakte van 50m2 gaat het dan dus over een bedrag tussen de 2000 en 5000 euro.

Wat kost vloerverwarming?

De kosten voor vloerverwarming hangen natuurlijk ook weer deels af van het aantal vierkante meters. Ook hangt het er vanaf of je je huidige vloer er uit wil laten halen of dat je de vloerverwarming laat aanleggen in een lege woning. Voor 50 m2 kun je uit gaan van een bedrag tussen de 900 en 1200 euro. 

Wat kost muur stucen?

Voor het stucen van een muur kun je uit gaan van een bedrag tussen de 10 en 20 euro per vierkante meter. Hier hangt het ook weer af van de basis van de muur. Hoe meer gaten, beschadigingen en andere oneffenheden er op de muur zitten, hoe meer werk dit is en hoe meer het dus ook gaat kosten.

Wat kost een uitbouw of serre?

Een uitbouw kost vaak tussen de 10.000 en 25.000 euro. Het aantal vierkante meters is van belang alsmede de gebruikte materialen. Ook kan het een goed idee zijn om meerdere offertes aan te vragen bij betrouwbare partijen zodat je kunt vergelijken wat het kost.

Wat kost tuin bestraten?

De kosten voor het bestraten van je tuin verschillen. De kosten worden bepaald door de grootte van de tuin, de stratenmaker, de materialen die je gebruikt en hoe de tuin er nu uit ziet. Heb je een mooie egale ondergrond? Dan is het opnieuw laten bestraten goedkoper dan wanneer je een tuin vol hobbels hebt. Ook zit er verschil in het type stenen. Dit kost je vaak tussen de 15 en 70 euro per m2. Een stratenmaker kost tussen de 20 en 45 euro per uur. Daarnaast heb je ook vaak wat extra materiaal nodig zoals zand om je tuin te egaliseren.

Wat kost een fietsenhok?

Een fietsenhok kun je kant en klaar kopen. Je kunt deze ook zelf bouwen of laten bouwen. In dit geval gaan wij uit van een kant en klaar houten fietsenhok. Als je echt een grotere garage wil met een werkplaats en verwarming word dit uiteraard iets duurder. Een standaard houten fietsenhok kost je tussen de 500 en 2000 euro afhankelijk van de grootte en hoe mooi hij moet zijn.

Wat kost een CV ketel?

Een CV ketel kost vaak rond de 1500 euro. Voor dit geld heb je een prima standaard ketel. Dit is inclusief plaatsing. Er zijn ook nog verschillende soorten ketels. Heb je een bad en woon je met 6 man in huis waardoor je vaak veel water tegelijk nodig hebt? Dan heb je een ketel nodig met meer capaciteit en word het geheel iets duurder. Woon je in je eentje en douche je altijd kort? Dan is de goedkoopste kleinste ketel prima.

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen hangen uiteraard af van het aantal dat je graag wil hebben. Vaak kun je vanaf 5000 euro al een aantal panelen op je dak laten leggen. Dit is de prijs inclusief installatie en omvormers. Houd altijd rekening met een kleine tegenslag maar een basis pakket kun je dus vanaf zo’n 5000 euro compleet geïnstalleerd op je dak krijgen.

Heb je vragen over opmerkingen over wat kost huis verbouwen? Laat het dan even weten in de reacties!

Lees hier meer over besparen op je vaste lasten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.