Youtube kanalen over ondernemen en financiën

Youtube kanalen over ondernemen en financiën

Youtube kanalen over ondernemen. Je hebt altijd van die mensen die ondernemen ademen, leven en dromen. Je hebt de hele dag hard aan je onderneming gewerkt en je gaat ’s avonds met een biertje op de bank zitten en kijkt het liefst video’s over precies datgene wat je de hele dag gedaan hebt. Ik begrijp je helemaal.

Zelf kijk ik altijd tijdens het sporten naar video’s  of luister ik naar podcasts met betrekking tot ondernemen. Terwijl ik op de loopband sta kan ik misschien ook nog wel wat leren. 2 vliegen in 1 klap!

In dit artikel deel ik mijn favoriete Youtube kanalen over ondernemen en financiën. Heb je nog aanvullingen op deze lijst? Laat het dan even weten in de reacties!

9 beste Youtube kanalen over ondernemen

1. Graham Stephan

Graham is een enorm hard werkende ondernemer die video’s maakt over financiële zaken. Hij heeft maar liefst 3 kanalen. Een deel van de video’s is echt om iets te leren of uit te leggen maar een gedeelte van de video’s is ook puur bedoelt voor vermaak. Ook heeft hij een podcast waarin hij andere ondernemers of mensen met interessante verhalen interviewt. 

Graham Stephan Main channel

Iced Coffee Hour Podcast

Graham Stephan Show

2. Day1

Day1 is een kanaal van JayJay Boske. Die zul je misschien wel kennen van televisie. Hij heeft een kanaal over lifestyle, auto’s en financiën. Ook hebben ze een serie genaamd selfmade waarin ze succesvolle ondernemers interviewen en een kijkje geven in het bedrijf.

JayJay heeft trouwens ook een podcast samen met Jordi Warners. Je kunt deze onder andere op Spotify vinden. Deze podcast gaat ook helemaal over ondernemen.

3. Ali Abdaal

Ali Abdaal is een arts die als side hustle een Youtube kanaal is gestart. Inmiddels is het werken als een arts nog goed voor een paar procent van zijn inkomen. Ali deelt bijvoorbeeld boeken die hem geïnspireerd hebben en legt uit hoe hij super productief kan werken.

4. RTL Z

Misschien een beetje een open deur maar het Youtube kanaal van RTL Z is ook super leuk om naar te kijken. Soms is het niet heel erg diepgaand maar er zitten ook hele leuke video’s tussen waar je zeker wat van op kunt steken.

5. Kaj Gorgels

Kaj is een presentator maar daarnaast heeft hij ook een Youtube kanaal. In eerste instantie is hij bekend geworden met typetjes maar tegenwoordig kun je bij hem terecht voor een diepgaande ‘’EFFE RELATIVEREN’’ podcast met verschillende BN’ers. Uiteraard is een groot gedeelte van de BN’ers zelf ook in meer of mindere mate ondernemer. Dit is een super leuke podcast, zeker de moeite waard.

6. Shark Tank

Dit is wel puur vermakelijk. Maar toch kan het soms inspirerend werken. Shark Tank is een programma waarin startende ondernemers zichzelf kunnen presenteren aan zogenaamde Sharks. Deze Sharks zijn investeerders. De ondernemers hopen met een financiering en een nieuwe ervaren partner de deur uit te lopen.

7. Gary Vee

Gary Vaynerchuk is een ondernemer die video’s maakt over alles met betrekking tot financiën. Voor veel mensen is Gary een enorm voorbeeld. 

8. Meet Kevin

Meet Kevin is een makelaar die een kijkje geeft in zijn leven. Daarnaast investeert hij ook in vastgoed en aandelen. Een enorm hartwerkende jongen met een aanstekelijk en vrolijk karakter.

9. Andrei Jikh

Of dit inhoudelijk de meest interessante Youtuber is durf ik niet te zeggen. Wel is de kwaliteit van de video’s fantastisch en zijn ze super vermakelijk om naar te kijken.


Ben je ook benieuwd hoeveel youtubers verdienen?

Heb je zelf nog tips voor Youtube kanalen die je als ondernemer echt zou moeten zien? Laat het dan even weten in de reacties!

En lees hier al onze artikelen over Ondernemen en Motivatie.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.