Waarom jij meerdere inkomstenbronnen moet hebben

Waarom jij meerdere inkomstenbronnen moet hebben

Wist je dat het overgrote gedeelte van de miljonairs meerdere inkomstenbronnen hebben? En wist je dat eigenlijk iedereen dat zou moeten hebben? Veel mensen hebben het idee dat alleen extreem rijke mensen of succesvolle ondernemers meerdere inkomstenbronnen hebben. Maar in de praktijk kan dit ook gewoon je buurman zijn die naast zijn vaste baan in de IT nog 1 of meerdere side hustles heeft om zo een goede financiële situatie te creëren.

Het is dus absoluut niet zo dat je succesvol of rijk moet zijn om hiermee te beginnen. En eigenlijk zou iedereen hier mee bezig moeten zijn. Of je nou bij de Jumbo werkt als vakkenvuller of een enorm accountantskantoor hebt. Iedereen kan meerdere inkomstenstromen realiseren en iedereen zou het ook echt moeten doen.

Kwetsbaar

Als je helemaal afhankelijk bent van 1 inkomstenbron ben je enorm kwetsbaar. Eigenlijk is je hele leven afhankelijk van je werkgever of van het succes van je eigen onderneming. Het kan dus zomaar zijn dat als jij iets niet wil doen of het ergens niet mee eens bent je hele gezin ineens niet meer te eten heeft. Dit moet je natuurlijk kosten wat kost willen voorkomen. Een groot gedeelte van de Nederlanders heeft een baan waar ze niet op hun plek zitten. Echter zul je hier wel naartoe moeten blijven gaan als dit je enige vorm van inkomen is.

Gouden kooitje

Heb je wel eens gehoord van in een gouden kooitje zitten? Als je al jaren ergens werkt is de kans aanwezig dat je in de loop der tijd een flinke loonsverhoging hebt gekregen. Wil je stoppen met je huidige baan? De kans dat je ergens anders net zoveel verdient is nihil. Op zich niet zo’n probleem als je flexibel bent. Maar als je inmiddels in een groot huis woont en een dikke auto rijd is het lastig om die switch te maken. Dit kan enorm benauwend voelen. Je kunt niet weg uit je huidige situatie. 

F*** U Money

Mijn broer vertelde mij jaren geleden iets over Fuck You money. Dit kan een bepaald bedrag op je spaarrekening zijn of misschien wel een side hustle of passief inkomen. In ieder geval is het een doel wat je jezelf kunt stellen. Hoeveel geld heb jij nodig om op ieder moment tegen iedereen Fuck You te zeggen. Doet je baas iets waar jij het niet mee eens bent? Dan stap je toch gewoon op. Of is er een opdracht gever die belachelijke eisen stelt of niet op tijd betaald? Dan stop je de samenwerking gewoon. Als je in deze situatie zit geeft dit je zoveel vrijheid. Soms is het gevoel om dit op ieder moment te kunnen doen genoeg om een stuk beter in je vel te zitten. Als je weet dat je je baan niet per se MOET houden zul je ook eerder geneigd zijn om te onderhandelen over je uren, je salaris of om misschien wel meer uitdaging in je werk te creëren.

Voor mijzelf is dit een passief inkomen. Ik wil graag kunnen leven van het passief inkomen wat ik creëer met onder andere deze blog en investeren. Niet omdat ik nou zo graag met pensioen wil gaan of minder wil werken maar puur en alleen zodat ik op ieder willekeurig moment iets anders kan gaan doen als ik dat wil. Dit is voor mij de ultieme vrijheid.

Conclusie

Meerdere inkomstenbronnen zijn niet alleen voor miljonairs of succesvolle ondernemers. Iedereen kan meerdere vormen van inkomen creëren en er zo voor zorgen dat je niet afhankelijk bent van iemand anders. Wil je dus echt een gezonde en zorgeloze financiële situatie opbouwen? Zorg dan voor meerdere vormen van inkomen.

Lees hier meer over hoe je dit kunt bereiken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.