Ondernemen voor beginners – Tijd, geld en risico

Ondernemen voor beginners – Tijd, geld en risico

Ondernemen voor beginners. Wil je op wat voor manier dan ook geld verdienen? Zorg dan dat je in ieder geval deze basis begrijpt. Veel mensen beweren manieren te hebben om snel, zonder investering of risico geld te kunnen verdienen maar in de praktijk moet je altijd bereid zijn om 1 van deze factoren te gebruiken.

Of je nou een onderneming wil starten, passief inkomen wil opbouwen of online geld wil verdienen. De gemene deler is altijd dat je alleen het verschil kunt maken door te investeren in tijd, geld of risico.

Je ziet vaak mensen die een onderneming willen starten maar dan niet doen omdat het niet direct geld oplevert, niet bereid zijn om te investeren of altijd op zoek zijn naar de snelste en gemakkelijkste route. Ze beginnen met dropshippen om geen geld en tijd investering te hebben en proberen de producten dan snel via Google of Facebook ads te verkopen. Als dit je business plan is is er altijd iemand anders die wél het risico wil nemen of de tijd wil investeren die je hopeloos inhaalt. 

Probeer dus in plaats van alle moeilijke factoren te vermijden te bekijken hoe je deze moeilijke factoren kunt gebruiken om je te onderscheiden van de rest. Kun jij jouw product als aller beste omschrijven en promoten? Kun je wellicht tijd investeren in het maken van goede productvideo’s? Of heb je het geld om de allerbeste mensen aan te nemen? Of durf je het wellicht aan om de paar duizend euro die je op je rekening hebt te investeren in een marketing stunt? Kortom, ben jij bereid om te doen wat een ander niet durft of kan? 

Tijd

Door tijd te investeren kun je iets opbouwen. Dit is iets waar je je in kunt onderscheiden. Zoals deze blog bijvoorbeeld. Ik steek op termijn honderden dan wel niet duizenden uren in het schrijven van artikelen, bouwen van de website, vindbaar maken, verdienmodellen verzinnen etc etc. In eerste instantie verdien ik hier helemaal niets aan. Het is dus alleen maar investeren. Het zou best kunnen zijn dat er over een jaar of misschien wel 2 jaar pas inkomen uit komt. De kans is dan ook nog aanwezig dat dit inkomen direct weer in de website gestoken word om het nog meer te laten groeien. 

Eigenlijk gok ik er dus op dat ik meer tijd en geduld heb dan een ander en kan op die manier hier een succesvol project van maken. Op een bepaald moment kom je op het punt dat het inkomen hoger word dan de tijd die je er in steekt. Op dat moment kun je de vruchten plukken van de tijdsinvestering die je eerder gedaan hebt.

Geld

‘’Geld maakt geld’’ zeggen ze wel eens. Vaak is dit een smoes die mensen gebruiken voor het niet succesvol zijn. Je doet alsof je niet kunt starten omdat je geen startkapitaal hebt terwijl in werkelijkheid de meeste ondernemers uit het niets begonnen zijn.

Geld maakt inderdaad geld maar gebruik het niet als smoes om ergens niet aan te beginnen. De meeste mensen die geld hebben hebben daar in eerste instantie hard voor moeten werken en plukken daar later de vruchten van.

Je kunt met geld investeren in aandelen of vastgoed. Dit is een wat meer passieve manier van geld verdienen. Je kunt met geld ook het verschil maken als je een onderneming start. Als je geld hebt, een goed plan en bereid bent om risico te nemen zou je bijvoorbeeld de allermooiste koffietent in jouw buurt kunnen beginnen. Je kunt je voorsprong nemen door alles net wat mooier te maken en te investeren in goed personeel en marketing.

Risico

Je kunt je ook onderscheiden door meer risico te nemen dan een ander. Veel ondernemers hebben dit op een bepaald moment gedaan. Door bijvoorbeeld een baan op te zeggen, in een moeilijke tijd een onderneming te starten of wellicht door al hun spaargeld te investeren in een project waar ze op dat moment mee bezig waren. Risico’s nemen kent natuurlijk ook een keerzijde. Hoe meer risico hoe groter de kans is dat je alles verliest. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld je goede baan opzeggen voor een plan dat niet blijkt te werken of een verkeerde investering doen met al je spaargeld. Neem dus wel alleen risico’s als je ergens echt in gelooft.

Conclusie

Ondernemen voor beginners. Wil je succesvol worden in wat dan ook? Zorg dan dat je jezelf uitdaagt en kijkt hoe je het verschil kunt maken. Probeer niet altijd de makkelijkste route te vinden of al de bezwaren weg te nemen maar omarm deze bezwaren en gebruik ze om een echt goed bedrijf op te bouwen.

Heb je wel een manier gevonden om snel geld te verdienen met een zogenaamd winnend dropshipping product wat je verkoopt via Facebook advertenties? Top, geniet ervan zolang het duurt. De concurrentie zit je op de hielen en maakt binnen de kortste keren een einde aan je succes. Er is altijd iemand die wel bereid is om hard te werken en te investeren om jou te verslaan. De enige manier om op lange termijn iets op te bouwen is door die ondernemer te zijn die bereid is om op wat voor manier dan ook door het stof te gaan!

Heb jij nog tips met betrekking tot ondernemen voor beginners? Laat het dan even weten onder dit artikel.

En lees hier al onze artikelen over Ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.